2 februari 2010

Reseäventyr del 6...

Resten av eftermiddagen tillbringade vi inne Siem Reap. Vi gick bland turisterna och kambodjanerna och letade efter frimärken till vykorten vi köpte på Ankor Wat. Efter att ha frågat på flera ställen, de var mycket dyra, bestämde vi oss för att vänta med frimärken tills vi var i Thailand! Vi sprang omkring bland stånden och småshoppade lite men hittade egentligen inget speciellt. Vi åt middag och tog oss en go drink för de sista rielen vi hade och sen bokade vi bussresa till Bangkok nästföljande dag.
Bussresan till Bangkok blev en upprepning av resan till Kambodja. Vi blev hämtade i en tuktuk klockan 9.00 och han körde ung 200 meter! Där väntade bussen som visade sig vara samma buss med samma chaufför som vi åkt med till Siem Reap. Vi visste då att nu kommer det att ta tid att komma fram till gränsen!! Mycket riktigt, vi anlände till Aranyaprathet, gränsstationen, vid 13-tiden!
Kön till passkontrollen in i Thailand var mycket lång och när vi väl kommit igenom fick vi sitta och vänta hur länge som helst på vidare transport till samma ställe som på vägen dit!

Lunch och ny väntan. När klockan blivit närmare 16 satt vi äntligen på den buss som skulle ta oss till Bangkok. Den turen tog också tid, drygt 4 timmar, och vi anlände till Bangkok i mörkret ungefär 20.30-21.00!
Vi hade bokat ett guesthouse nära den berömda backpacker-gatan Khao San road och vi tillbringade drygt 2 timmar, en taxitur a´100 baht och ett besök på ett internetcafe för att ta fram en adresskarta till stället, innan vi hittade rätt. Vi var ganska slut kan jag säga efter den pärsen! Guesthouset var en total katastrof! Sunkigt, skitigt, fult och med osympatisk personal. Vi sov där en natt och sen drog vi till ett annat, betydligt trevligare guesthouse som vi hittade på morgonen dagen efter, New Siam.

Fortsättning följer...

Inga kommentarer: