15 januari 2009

Då var det slut...

Jaha, idag var min kandidats sista dag. Hon har varit hos mig sedan 30 september och följt mig hack i häl. Hon har tränat, övat, skrivit, talat och våndats. Precis allt som man skall känna och uppleva under sin praktiktermin har hon nog fått utstå. Idag har vi gått igenom terminens vedermödor och enligt kandidaten själv så var hon ganska nöjd! Jag har givetvis godkänt henne och intyg och bedömning är både skrivna och inskickad.
Visst är det både roligt och utmanande att ha en kandidat vid sin sida. Alla studerande behöver praktiktplats och övning men jag måste samtidigt erkänna att när det nu är slut på terminen så känner jag mig ganska lättad och fri på nåt vis. Förstår ni vad jag menar?? Jag har varit tvungen att hela tiden hitta arbetsuppgifter, skärskåda mitt eget sätt att arbeta, hålla koll så att patienterna får det de behöver osv.osv. Ansvaret är ju ganska stort, jag tror att hur man upplever sin praktiktid färgar den vidare yrkeskarriären. Hoppas att det går henne väl där ute i verkligheten den dagen hon är färdig med sin socionomutbildning. Fast nu skall ju stackarn skriva uppsats denna terminen. Åhh så tråkigt det var! Jag minns det som vore det igår! Hahahahahahahhahah....
(Klippet har inte med någonting att göra! Är bara rätt kul!)

2 kommentarer:

Namn: Eva sa...

Förstår precis vad du menar ... så skönt när studenterna återgår till skolarbetet!!!

rajson sa...

Vilket skönt klipp!
Kul med praktikanter i kortare stunder men just att vara på "tå" hela tiden är jobbigt som du skriver.Men samtidigt är det bra att tänka till varför man gör som man gör.Är ju i den åldern nu att det är lätt att tänka om nyheter.Jna, jag gör som jag brukar har funkat i alla år så varför ändra!