12 januari 2009

Också en start på det nya året...

Pust, stön och stånk. Min start på det nya året har varit minst sagt trög/seg, eller det är nog fel betäckning. Skulle kanske mer kunna kallas för "rivstart"! Allt började så bra innan jul. Hade sett till att skaffa mig en välförtjänt ( åtminstone i mina ögon) ledighet från den 22:e december och ända fram till den 6:e januari. Jul- och nyårshelgerna flöt på som det var tänkt. Skönt, slappt, mysigt och uppfriskande kallt ute t.o.m.

Men natten mellan den 5.e och 6:e januari slår den till! Vinterkräksjukan! Med en kraft jag inte trodde var möjlig "golvade" den mig. Vaknar mitt i natten med sprängande huvudvärk, feberkänsla, illamående och malande värk i magen. Och så plötslig,ned på alla fyra, jag kräks så svetten lackar. Hinner knappt byta position, till sittande ställning, så öppnas helvetes portar åt andra hållet! Kallsvetten täcker mina annars så lugna och behagliga anletsdrag. Håret "faller ihop" och hänger slickat, stripigt mot min hjässa. Jag har svårt att andas, ont i halsen och lyckas inte få liv i min kära sambo eftersom min röst är så svag. Mitt liv börjar passera i revy inför mitt inre och jag rannsakar mig själv. Har jag varit en god, snäll och hederlig människa? Finns det tid att sona ev. brott mot mina medmänniskor? Är det här straffet för att jag njutit och frossat i god mat och godsaker under jul och nyår? Osv. Så där håller det på en lång stund. Jag tror ni förstår och ser bilden framför er, eller hur? Så småningom släpar jag mig till sängen och lyckas banka liv i sambon. (Banka och banka! Med det menar jag att min hand faller tungt upprepade ggr. mot sambons djupt sovande arm.)

Resten av natten och morgon ligger jag ömsom raklång över sängkanten och kräks eller ihopsjunken på muggen samtidigt som jag försöker undvika att ramla av, eftersom jag är så svag. Så här fortsätter det sedan i ytterligare 2 dagar dock med avtagande attacker men med ökande svaghet och trötthet. Kan givetvis inget äta under tiden, dricker lite clubsoda och blåbärssoppa ibland.

Skulle egentligen ha börjat att arbeta den 7:e men sängen har haft mig i ett fast grepp och först idag blev det återgång till arbetet. Fast nu är jag helt och hållet återställd fast jag skall ta tag i mitt liv och försöka bli en bättre människa. Det blir mitt sätt att sona "mina brott"!


Lyckades hitta en liten bild som visar hur den ser ut den eländiga "kräkbakteriesvinet"!
Titta så elak den ser ut!!

8 kommentarer:

rajson sa...

Jag ska sluta direkt och klaga på minsimpla förkylning.
Vilken merdröms bacilusk,starkare.
Det enda positiva är ett men uppskattar "normal tillståndet", åtminstonde ett kort tag!
ha det gott och njut av livet igen!

rajson sa...

Jösses vad jag stavar illa.Sorry!

åsa gillar rosa sa...

Huuuu, vad hemskt du haft det. Jag hade tur och fick en mildare variant. Det tar tid att återhämta sig.... Skönt att du mår bättre. Hoppas din sambo klarade sig!
kram och god fortsättning(kan väl bara bli bättre nu!???)

Camilla Ekström sa...

Usch stackare Pia!!

PD sa...

Den sjukan har jag tack och lov aldrig haft.
Dagen efter kräksjukan har jag dock lidit av några gånger.
Med hopp om ditt snara tillfrisknande.
PD.

Anonym sa...

Du skriver så jävla bra. Tråkiga saker blir roliga :)

Förresten tack för dit stödjande samtal i förra veckan, det värmde.
*kram* /Maria

Counseler Pia sa...

Tack för era varma och stödjande ord!!! Känner nu hur livsandarna sträcker på sig och snart kommer skrivandet igång på allvar!!

Anonym sa...

Välkommen tillbaka på banan./CC