6 november 2008

Tillägnas Åsa B...

I förrgår när jag pratade med en kompis i telefonen om min blogg och varför hon sällan läser den eller kommenterar inläggen fick jag till svar att jag bara gjorde tråkiga foto-tävlingsbloggar och vad skulle hon säga om dem!? Hon uttryckte att hon ville läsa om saker jag gör/gjort under dagen. Hon ville veta vad som händer i mitt liv! Så, Kära Åsa!
Här har du mitt liv idag!!

Väckarklockan ringer 05.30. Jag snozzar 2 ggr. 05.51 slänger jag upp ur sängen och går på toa. Jag tvättar mig, målar mig, borstar tänderna och sprejar på lite parfym. Går sedan ned i källaren och hämtar kläder och Hundens mat. Klär mig och gör iordning maten till jycken. Slår på datorn och kollar om jag fått några kommentarer på dagens blogg? ICKE! Micrar till lite gröt som jag äter stående. Ut med hunden som både kissar och bajsar. Snabbt hem och iväg till dagmatte för överlämning av hund sen kvickt till jobbet.07.07 slår jag in mig på flex-klockan. Hälsar på nattpersonalen och hör hur de haft det under natten?
Hämtar nyckel och låser upp till 2:a våningen där jag har mitt kontor. Slår på min dator, tänder lampor, sätter mig och skriver 5 journalanteckningar.8.00 till personalrummet för morgonsamling. Chefen går igenom dagen och hör med oss alla hur vi har det. Jag svarar att jag har mycket att göra och har svårt att få tiden att räcka till! Hämtar en kopp kaffe och går till sociala ronden på team Öster i ung 1 timme. Ner till personalrummet, äter 3 knäckebröd med räkost, hämtar bilnycklarna och kör snabbt iväg till en patient 20 minuters bilfärd bort. Har ett långt samtal med patienten samt anhörig. Snabb lunch i flygande fläng efter det.
Tillbaka till kontoret13.00, skriver journalanteckningar, som tyvärr släpat efter, på 6-7 patienter , ringer ett antal telefonsamtal och bokar hembesök. Ner till vår Hospiceavdelning och nytt samtal med en patient och anhöriga. Pratar därefter med personalen på Hospice samt rapporterar andra samtal jag haft till annan personal på de övriga teamen. Kvickt upp till kontoret igen och skriver dagens journalanteckningar. Tar sen en kopp kaffe och slinker in på avdelningskonferansen, 15.45 som håller på. Lyssnar med ett halvt öra och funderar samtidigt på vad vi skall äta ikväll. In på mitt kontor kollar mailen en sista gång innan jag stänger datorn och släcker lamporna. Ner igen till teamen och fånar mig lite med några arbetskamrater!! Vi behöver rensa huvudet lite innan vi går hem! Stämplar ut 16.30, blir hämtad av sambon och vi hämtar hunden. Kör sedan och hämtar en bordsskiva som kommit från IKEA samt ett PS2 + Singstar som skall utnyttjas flitigt till jul. Hem med grejorna och hunden, som får sin mat, därefter en rask promenad med det lilla livet, som åter både kissar och bajsar. Hemma igen går jag till vedboden och hugger lite ved som jag sedan bär in. Tänder en brasa i spisen på ovanvåningen och lägger mig i ett varmt bad. Ungefär klockan 18.30 äter vi lite mat och jag sätter på lite kaffe. Tänder sen datorn och skriver detta inlägg till dig, Åsa!
Resten av kvällen kommer jag att redigera inlägget, dricka kaffe, kanske äta en macka och sen kasta mig i sängen för att läsa i min bok. Ca. 23.30 tappar jag boken, släcker lampan och förhoppningsvis sover jag relativt gott tills klockan ringer 05.30.

7 kommentarer:

Namn: Eva sa...

Hoppas Åsa blir nöjd nu!!!

Ludmilla sa...

Jag blir alldeles matt...
Hoppas nästa dag blir lite lugnare! : )

Annika sa...

Hej Pia!
Låter trevligt med singstar efter en jobb dag=)/ Annika

Ninni sa...

Hihi, tur att vi är olika! Jag måste säga att jag tycker mycket om att titta på dina foton. De berättar ju också en historia.

åsa.b sa...

Så minutiöst behöver du inte skriva utan om det händer något roligt eller annat i ens vardag som man skriver lite komiskt om i sin blogg.Det kan vara något bagatellartat som man har råkat ut för under sin dag. Eller något som händer i Sjörröd men som man gör till en rolig grej i sin blogg.

Mita sa...

Var inne och läste lite, men hualigen vad du stressar, Man ska ta det lugnt och framför allt sitta och äta frukost. Var rädd om dig, Tänk på din familj (Dina foto är fina)

aksonfoto sa...

Hualigen vad du stressar på hela dagarna. Inte ens sitta ner då frukosten inmundigas!
Jag tycker att det är trevligt, roligt med mera att se dina bilder. De berättar också en historia!