4 november 2008

USA´s nästa president...

...heter OBAMA! När jag snabbt kollar tidningen nu på morgonen ser det ju ut som att valet redan är över. I vilket fall som helst skall det nu bli intressant att följa valanalyser och annat. Snart börjar väl drevet att gå om valfusk, saknade electorsröster och annat smått och gott!
Jaja, den som har en lever får se!!! Hoppas att alla ni som läser min blogg får en härlig dag!

Nu är den stora dagen inne i USA! Valdagen med stort V. Personligen hoppas jag att Obama vinner eftersom jag tror att McCain som president blir det samma som G.W.Bush, om ni förstår vad jag menar!? På nåt sätt skall det bli intressant att se om en afroamerikansk president skulle bli annorlunda i sitt politiska agerande.
Kommer han att göra något åt arbetslösheten och fattigdomen bland afroamerikaner och andra folkgrupper? Är han en sann demokrat som kommer att värna om rättvisa, jämlikhet och "de små" och marginaliserade människorna? Vad gör han åt Irak? Afganistan? Cuba? Etc. Etc. Jag har faktiskt inte orkat att hålla mig uppdaterad hela tiden och jag är kanske inte så politiskt insatt och egentligen bryr jag mig inte så mycket om valet i sig men lite nyfiken är jag ju ändå!
Nåt som jag dock tycker är riktigt intressant är den enorma mediabevakning som valet får! Jag tror inte att något annat land i världen får sån uppmärksamhet på sin valdagen! Hur mycket uppmärksamhet får valet i Ulan Bathor? Eller Mongoliet? Visst, vi är ju en lydig undersåte till USA och allt som de gör och har skall vi veta och ha. Det som händer där kommer snart hit och vi måste hålla oss väl med det mäktiga landet i väst. Här kan ni gå in och följa valvakan både i ord och bild! Direktsändningar och 5 shower att titta på. Det ni!

Ja, resultatet har vi imorgon och då kommer vi att veta om världen kommer att snurra åt ett annat håll eller om förändringens vind för alltid slutat blåsa!?
En av mina stora idoler får avsluta mitt inlägg idag. Lyssna noga på texten!!4 kommentarer:

pippi sa...

Jag tror också Obama vinner.

Kram

Johanna sa...

Tack så mycket =) Ja det var en väldigt rolig kväll.

Och skönt att Obama vann

Jah Hollis sa...

Den Dylanlåten är nog en av de elakare i hans repertoar. I denna sjunger han faktiskt om USA:s president (och nu är det ju frälsaren Obama):
www.youtube.com/watch?v=B25bTEsI4O0

Mia Chaos sa...

Hej Pia! Jag har flyttat tillbaka min blogg till Bloggspace, från WordPress. Kika gärna in.
FD myplaceincyberspace.wordpress.com