27 januari 2010

Reseäventyr del 4...

Vi hade bestämt oss på kvällen innan att nu lämnar vi Koh Kood. Det fanns flera anledningar till det men den främsta var att det inte fanns så mycket aktiviteter och det var nästan omöjligt att ta sig någon annanstans. Vi kände oss lite som "Robinssondeltagarna" fast vi hade ju obegränsad tillgång till mat. Vi bestämde i alla fall att vi skulle ta oss till Kambodja, Siem Riep och ANKOR WAT. Mr. O på resorten hjälpte oss att fixa båten till Trat samt ordnade en bussresa till gränsen. Bolaget skulle ta oss hela vägen till Ankor Wat. Mr O fixade även ett rum på Hotell SA i Trat och klockan 9.30 kom båten och hämtade oss. (Mr O är mannen till höger på fotot) Båtturen gick bra och pickupen körde oss till Hotell SA som inte var någon större "hit" men en natt skulle vi väl stå ut.
Vi spenderade dagen på stan och framemot kvällningen gick vi till nattmarknaden i Trat. Härlig upplevelse med massor av superäcklig mat(en del såg gott ut), döda djur upplagda och upphängda på allehanda vis, frukt, grönsaker, turister, människor och en massa andra märkligheter. På morgonen satt vi i foajen på hotellet och väntade på att bli upphämtade klockan 9.00, Ingen kom! Jag ringde flera ggr till Mr O som kontaktade bolaget och till slut brast tålamodet hos mig när det visade sig att de GLÖMT oss! Jag skällde ut honom efter noter och bad honom "vänligen" framföra till bossen på bolaget att det var oacceptabelt och att så här behandlar man inte sina gäster! Jag kokade av ilska. Vi fick tillbringa ytterligare en natt i Trat men vi bytte till ett litet trevligt boende, Guy Guesthouse, där ägarinnan hjälpte oss att ordna en annan. tripp till Kambodja nästföljande dag. Tvärs över gatan låg en liten trevlig restaurang som vi stiftat bekantskap med dagen innan och där åt vi våra måltider. Resten av dag 2 i Trat tillbringade vi på en scooter. Vänstertrafiken var lite jobbig men vi åkte trots det kors och tvärs i stan och ut på landet. Tyvärr hade jag nu börjat få ordentligt ont i ena örat så vi fick även införskaffa lokal pencillin i en av stadens små drugstorer! Döv och febrig gjorde vi Trat ytterligare en kväll. Fortsättning följer i morgon!

3 kommentarer:

KERSTIN sa...

Gode Gud!! vad du är duktig att
Fotografera och skriva!
Älskar ditt resereportage!!
KRAM.

Pia sa...

Tack min kära svägerska!! Det värmer i kylan..

Anna sa...

Hej!
Anna heter jag och råkade hamna på din blogg precis, så fantastiskt Angkor Wat ser ut. Jag och min sambo planerade resa dit förra året i nov men hindrades av översvämningarna. Tänkte göra ett nytt försök i år i november. Så passar på att fråga om lite tips om du har tid och orkar svara :) Flög ni till Bangkok eller hur tog ni er till Angkor Wat, buss eller flyg, kostnad!? Säkerhet!? Tacksam för svar! Mvh Anna :)