25 januari 2010

Reseäventyr del 2...

Dag 2 inleds med att vi blir hämtade för transport till speedbåten som skall ta oss till Koh Kood - paradisön som vi bokat en bungalow på. Även denna "resa" sker med öppen pick-up i ett relativt rappt tempo. Framme vid hamnen får vi vänta ett tag på att båten skall fyllas upp med grejer och människor. Färden tar sedan drygt en timme och går i rasande fart.Skummet yrde om båten och om oss och håret impregnerades med härlig sälta. När jag sedan såg ön, bryggan, resorten och de små bungalows som låg utspridda kring restaurang- och lobbydelen blev jag både förtjust och positivt överraskad. Det var så vackert! Solen sken, fåglar sjöng, brunbrända människor som plaskade i ett turkosfärgat hav. Vi fick en fin liten bungalow med utsikt både över området och HAVET (åtminstone delvis).
Allt var toppen på resorten utom en sak! Maten! Den var en katastrof. Vid lunchen beställde vi in var sin soppa som sedan åkte ut och in ur köket 4-5 ggr. Till slut gav vi upp och åt "vatten med burkchampignoner och majsoppa med räkslamsor" som smakade som att "kyssa sin syster"! Mao ingenting! På kvällen provade vi grillbuffén och den var lika katastrofal.
Innan kvällen kom hann vi dock med både bad, snorkling och en promenad i omgivningarna. Vi la oss vid midnatt, helt slut och med AC:en inställd på 20 grader. Vi frös hela natten!!


Fortsättning följer imorgon!

2 kommentarer:

åsa sa...

gillar, gillar, gillar!
Roligt att få följa er resa så här i efterhand!
Hur får man så stora fina bilder?
kram åsa

KERSTIN sa...

Längtar till del 3!!
Så fina foto,och så trevligt skrivit.
Kram Kerstin