29 oktober 2008

Optimist eller Pessimist...

Nu har det blivit dags för ett litet personlighets test!! Är du en optimistisk, positiv och glad person eller är du en negativ, domedagsprofetisk, pessimistisk person? Är glaset halvfullt eller är det halvtomt? Vilken syn har du på dig själv? SvD har ett test, kika in där och se vad just du är!!
Jag kastade mig snabbt över det och resultatet ser du här nedanför.

Övergripande resultat Pessimist 50-50 Optimist
Du tycks ha en god balans mellan optimism och pessimism. Utrustad med en rejäl skopa realism så ser du ofta både för- och nackdelar i stället för att fokusera på extremerna. Men att låta din optimistiska sida ta över lite oftare skulle inte skada. Att ta dig an livet med en ännu mer positiv inställning kommer inte bara ge dig mer energi, det kommer också att göra att du kan mobilisera dina krafter och fortsätta kämpa när du upplever motgång. Kom ihåg att tankens kraft är stor: om du förväntar dig att livet ska vara bedrövligt så kommer det troligtvis att vara det.

Blev en aning snopen för jag trodde inte att det skulle bli 50/50 precis. Men det är väl på nåt vis också typiskt för mig, "det gäller att hålla sig i mitten och inte sticka ut hakan", att försöka vara neutral i konflikter och vara lite småliberal, typ, "å ena sidan och å andra sidan". Men diplomatin är också en av mina starkaste sidor, åtmonstone säger andra det.
Hur gick det för dig???

5 kommentarer:

pippi sa...

Kul med sådana tester. Inte bästa tiden för mig att göra testet nu, då jag inte är på topp denna mörka tid på året, fick iaf 41%

Mita sa...

Det här var ju roligt, Jag var tydligen mitt i balans 50-50, inte så tokigt. Ha skön vecka du också.

Kerstins mobila blogg sa...

Jag är visst alldeles "perfekt" optimistisk?! 65% vilket ansågs vara ganska hälsosamt.
Man tackar...

Anna - lärare för nyanlända sa...

Hej!

Vilken intressant blogg du har!

Jag har precis börjat blogga om hur det är att vara lärare för nyanlända elever i den svenska skolan, jag skulle behöva vara både kurator och psykolog ibland. Utöver att vara lärare.

Titta gärna in om du vill. Jag länkar till dig så jag lätt kan hitta tillbaka!

//Anna

åsa gillar rosa sa...

Jag blev 86% optimistisk, kanske lite väl mycket tyckte testmakaren men jag är nöjd!
Ha en bra dag!