15 oktober 2008

"Battered wife-syndrome"...

Läste i tidningen att "den kände artistens" hustru kom med en förklaring till den svåra huvudskadan hon fick den kvällen hon blev misshandlad av "den kände artisten". Hon menar att de hade dragkamp om ett stort blockljus och maken, "den kände artisten", tappade taget och då slog hon sig själv i huvudet med stor kraft! Läser också om hur grannar och andra vittnen beskriver hur hjärtskärande hon skriker, hur hon blir släpad i håret av"den kände artisten". Det verkar ju faktiskt inte vara var ett eller ett par vittnen utan flera som sett och hört misshandeln. Hon kan väl inte ha släpat sig sig själv i håret uppför trapporna, eller?
Måste bara ta med ett direktcitat som tydligt visar på försvarets strategi att förminska det som hänt och på nåt sätt "omyndigförklara" den unga hustrun".

"– Jag tycker att alla och envar, efter egna huvuden, bör fundera över och ta till sig sättet som hustrun förmedlar sin erfarenhet. Jag vill påtala redan här att i förundersökningen så berättar hustrun under rubriken ”bakgrundsinformation” ett svagt minne att hon tog tag i något tungt och ”nickade” det. Det var tidigt i undersökningen och man ska nog vara försiktig med att kalla det för en efterhandskonstruktion. Och har vi någon aning om hur en ung flicka reagerar i en panikångestsituation? Hennes tunga andhämtning och rosslanden behöver inte ha kommit av våldet utan kanske för att hon hade en panikångestattack. "
(Aftonbladets nätupplaga)

Ja kära nån! Han, "den kände artisten", släpptes fri idag och har bara tänkt på sin hustru under häktningstiden. Häktespersonalen har varit snälla mot honom och den kvinnliga chefsöverläkare som uttalade att det inte var möjligt att tillfoga sig en sådan skada på det som hustrun beskriver ifrågasätts!

Jag måste säga att jag blir lite matt både av denna rättegången liksom den mot "den kände operasångaren". Såg intervjun med hans, "den kände operasångaren", hustru som var djupt upprörd och talade om rättskandal, min man är oskyldig, m.m. Visserligen säger väl äktenskapslöftena att äkta makar skall "... dela glädje och sorg med ... och vara ... trogen tills döden skiljer oss åt", men hur långt skall dessa kvinnor gå innan de inser att det finns gränser för hur länge man kan förneka sig själv, se sanningen i vitögat, och förneka de andras (offrens)vittnesmål?

Jag känner både någon form av sympati med dessa båda hustrur och samtidigt blir jag förbannad. Våga se på fakta, ta dig själv på allvar, rannsaka ditt inre, har du trots allt inte sett och känt en del obehagliga signaler genom åren? Ta dessa på allvar och tänk till! Kan det inte vara så att din man misshandlar dig för att han är en man som känner makt genom att slå dig? Kan det inte vara så att din man förgripit sig på andra kvinnor och barn för att han är en sexuell förövare?

Kan bara inte låta bli att "pusha" för Unni Drougges´s blogg. Hon skriver tydligt och klart både om hur det var/kändes att var den misshandlade kvinnan och om hur hårt hon blivit ansatt efter anmälan. Hon står upp för sig själv och alla andra kvinnor som utsatts för våld och sexuellt våld.

I Malmö hölls i lördags en manifestation kallad, "Back in Baby’s Arms" med deltagare från teatergruppen Lilith Performance, mot mäns våld mot kvinnor. Läs om det här och se bilder från det här!

7 kommentarer:

Eva / whiskyochchampagne sa...

Hej på dig ! Kul att du lämnade en rad hos mig ! Alltid lika roligt att få hälsa på nån ny...

Man blir alldeles tagen då man läser dina länkar till Ab...tårögd sitter jag här och blir så ini helvete förbannad !
Hur kan man ens ifrågasätta händelsen ? Det är ju så många vittnen så reaggesångaren ska väl inte kunna gå fri från detta ? Fruktansvärt...
Och då han bevisligen gjort det tidigare också...

Usch och fy för all sorts våld...***
KRAAAM EVA

Vickan sa...

Förvisso håller jag med om att man inte ska komma undan bara för att man är kändis... sen har jag inte läst alla artiklar, men är det inte lite hårt att påstå att samma man kan ha förgripit sig på både kvinnor och barn tidigare?

Jag kan mycket väl ha missat några faktra i detta, du får ursäkta mig i så fall... men annars ska väl ingen behöva målas ut som förövare utan några belägg??

Counseler Pia sa...

Vickan! Observera att jag skriver om 2 olika män! Den"kände artisten" och den "kände opersångaren". Den senare är anklagad för övergrepp och våldtäkt på en barnflicka OCH ett minderårigt barn och han blev dömd för det! Kanske är jag otydlig i mitt rsonemang men jag menar att många kvinnor inte vågar tänka tanken att deras män är skydliga till antingen misshandel eller våldtält eller sexuella övergrepp på barn.Är du med?

Namn: Eva sa...

Jag håller med Pia ... säger bara INGEN RÖK UTAN ELD!!! Jag har träffat ett otal kvinnomisshandlare inne på en tung anstalt i Malmö genom mitt arbete där. Ni skulle höra deras jargong! Inte ett dugg dåligt samvete eller förståelse för de sönderslagna kvinnorna! De skall tvärtom ut och ge "subborna mer" som de själv uttrycker det!! O kvinnorna förlåter sina gulliga pojkar o kommer till fängelset o lämnar sina sista surt förvärvade slantar ... om och om igen!!!

Tack o hej leverpastej

Nilla sa...

Vem är kvinnan på bilden?

Nilla sa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3562791.ab

Counseler Pia sa...

Kvinnan på bilden har inget att göra med det jag skriver. Troligen är fotot från någon "filmsminkning" eller nåt sånt. Togs med som symbol för våld!