6 oktober 2008

Vaggvisa...

Jag orkar inte skriva någon lång beskrivande "saga" åt er idag. Det får bli en slags "vaggvisa" istället. Men se upp, ni som skall arbeta! Ni får inte sova på jobbet. Tänk på låg-konjunkturen och arbetslöshetshoten som ju duggar tätt i dessa dagar. Apropå det tycker jag att det är skandal att vi skattebetalare skall betala "finansvärldens" och bankers spekulationer. Men det är jag väl knappast ensam om att tycka? Nåväl, nu lyssnar vi sångerna från den gamla goda tiden!I dessa tider behövs lite klasskamp och solidaritetstänkande igen. Därför får ni också höra en klassisk kamplåt från 70-talet med en gammal, go göteborgs kille, Dan Berglund. Denna låt var hans bidrag i jämlikhetsdebatten på den tiden.!! Väcker minnen av demonstrationer, Nej till kärnkraften, svåra filmer på Hagabiografen, "gamla" Haga, hippies och ändlösa diskussioner med vänner och ovänner!2 kommentarer:

PD sa...

Hej på dej du kul att du läser hinken.
PD.

winnerhorse sa...

Hej,

jag kom in hit via fototriss, blev kvar länge. Intressant, tankeväckande blogg - I like.

Bilden i ditt inlägg om den misshandlade kvinnan var ruskig, väldigt ruskig. Läser just Bitterf...an som skildrar hur en tyrannisk man och en undfallande kvinna söndrar en familj, det är ju ur ett barns perspektiv.

Sen säger du något i detta inlägg som jag tänkt mycket på. Filmen "Tilsammans" fångade andan som fanns, själva titeln avslöjar det. Även om mycket gick åt fanders från och under den tiden, det blev inte riktigt som man täbkt sig, så hade alla i alla fall en vision om hur de ville att det skulle vara. idag vet ingen, i alla fall väldigt få unga människor att stava till solidaritet, än mindre dess innebörd.

Jag undrar jag vad slags samhälle vi skapat genom att fostra alla dessa indivdualister.

Enough said from me, det är din blogg:)