16 juli 2008

Min nya stolthet..

Har fått en ny stolthet att värna och sköta om. För knappt en månad sedan var jag på auktion och inhandlade då en stor kopparbalja, sväljer nog 50 liter, till det facila priset av 160:-. Efter att ha städat och tvättat den var det dags för en tur i trädgården!! Den fick "provstå" på ett flertal ställen innan den fann sin naturliga plats vid en sten och mellan två rabatter. Nästa steg var att börja finkamma nätet för att hitta återförsäljare av näckrosor! Nästa dag kvickt iväg till Öspab. Handlade en näckros,"Pygmea Rubra" näckroslera, korgar, vit prydnadssten att ha på botten och speciella näringskulor. Åhh en sån glädje att sedan plantera och sätta ned den i "baljan"!

Det gick en tid och jag vakade över min lilla damm som en äggsjuk höna. Kollade tillväxten, som var och är god. Den hade tre blad vid inköpet och idag har den nio! Tyckte dock att det såg lite klent ut så jag investerade därför i lite "andmat", "Lemna Minor L." Den trivdes dock inte utan det mesta har nu dött! Trist men det är av misstagen man lär sig!! Hör ni sån käck inställning jag har till motgångar? Visst är det imponerande?
Nåväl, efter en vecka blev jag sugen på något mer och beställde ytterligare en näckros, nu via nätet, en förtjusande liten vitblommig sak som skall vara snabbväxande och tålig, "Pygmea Alba". Den kom idag så jag har alldeles, nästan nu, planterat den i sin korg med lera, två näringskulor och satt ned den hos den andra. Känner mig nästan lite smått religiös så hänförd jag är av min lilla vattenoas. Ser med spänning fram emot morgondagen då jag skall ut i trädgården och skåda miraklet mitt! Bör tillägga att det vita prydnadsgruset på botten åkte all världens väg idag. Det var inte så snyggt med vit botten, svarta korgar och svart gryta! Det är bättre att korgar och väggar flyter samman!! Fortsättning lär följa på det ena eller andra sättet!

3 kommentarer:

Eva sa...

Till trädgårdsmästaren: det är sååå fiiint sååå finnnt i baljan!!!

David sa...

Så ingen av bilderna visar hur det ser ut hos dig??? Lite besviken. Ut och ta ett kort, snälla..
åsa

Camilla sa...

Det låter som det kommer bli jätte fint! Jag ska kika på lördag!