25 juli 2008

Utbrottet.....

Strosar omkring i trädgården under tidig förmiddag. Klipper på mina rosor, plockar ogräs och njuter av den vackra dagen i godan ro. Känner mig ganska tillfreds i tillvaron och lugnet sprider sig i kropp och själ. Går till brevlådan och hämtar posten. 4 vita kuvert varav 3 adresserade till mig. Två av våra grannar kommer förbi och börjar ösa beröm över den nya bilen och vi småpratar en god stund. Jag har dock halva min uppmärksamhet riktad mot ett av kuverten. Eftersom jag bara för ett kort tag sedan tecknat ett nytt avtal så är jag fruktansvärt nyfiken på innehållet i E.ON:s kuvert.
Väl inne sliter jag upp brevet och håller på att både gå i taket och ramla i golvet!!! Hjärtat bankar och jag känner mig fullständigt "tiltad". Jag läser siffrorna om och om igen. Kallsvetten bryter fram, jag har ingen saliv i munnen och jag ser tydligt framför mig hur annonsen på blocket ser ut när jag inom kort, tvingas sälja vår nya bil! 7.209 kronor. 7.209 kronor. Jag rabblar siffrorna och får nästan panik. Vad skall jag göra nu?
Slänger mig över telefonen och ringer E.ON. En kille i kundtjänsten, Martin, Pelle, Ludde eller nåt sånt, blir omedelbart måltavla för min ilska. jag kräver en förklaring till denna höga kostnad. Han förklarar att det är en avstämningsfaktura som görs en gång per år. Det vet jag men låtsas vara fullständigt ovetande. Han fortsätter och säger att vi har förbrukat dubbelt så mycket el som den tidigare ägaren och att våra tidigare räkningar baseras på HANS årsförbrukning.
Jag blir nästan rasande på den stackars ynglingen och skriker: " Så du menar att jag i ett år har betalt skyhöga räkningar och dessa har baserats på en annan persons förbrukning? Och att nu skall jag betala ännu mer ovanpå detta?" Ja, säger han lamt så gör vi alltid! Det händer också att det är åt andra hållet att man kan få pengar tillbaka! Jag fnyser lite lagom föraktfullt och säger "Jo pytt, det händer väl inte så ofta men nu förstår jag hur mycket pengar NI PÅ E.ON tjänar!"
På detta vis förflyter samtalet en lång stund och till slut inser jag att det är meningslöst att att fortsätta. Samtalet avslutas och jag sitter bara rakt upp och ned och glor in i datorns svarta, nedsläckta skärm. Jag avskyr elhandel och elpriser, räkningar och smådryga telefonister på kundtjänst, var ni än befinner er och oavsett vilket företag ni är anställda av.
Nu i kvällens sena timme inser jag att killen i telefonen givetvis inte är boven men jag känner mig ändå ganska nöjd med att ha ringt och öst ur mig frustrationen. Mår rätt bra igen! Jag tror att ni alla håller med om att elen blivit vår största utgiftspost. Man betalar liksom elpris som nu ligger enligt killen i kundtjänst på 75 örekWh plus elöverföring, ca. 14.5 öre ovanpå det! Nu blir det nedsläckt i huset och kläderna får tvättas 1 gång om året, så det så!

1 kommentar:

Angelica sa...

Gulledej!

Nu har jag läst i alla dina bloggdagar.
Heja för nya bilen!
Sedan vill jag se en snygg bild på lilla båten - guppeli gupp :0)

Om ni inte gör något särksilt de närmaste 2 timmarna - kolla 2:an (på TV alltså) "Night on earth". Det ska jag göra nu.

PUSS från skene