16 september 2008

En något "pinsam" last...

Jag tror att jag i ett tidigare inlägg antytt något om dolda laster så idag tänkte jag avslöja en av dem. Sedan ganska många år tillbaka, 1997-98, har jag varit barnsligt förtjust i att spela spel på datorn. Det hela började med att en arbetskamrat jag hade på den tiden, även hon kvinna, tipsade mig om några roliga spel som hon även kopierade åt mig. Jag hade då gått på mitt första erbjudande från arbetsgivaren om lånedator! Känns det igen?? Man tyckte det var billigt, smidigt och bra och man slapp ju tänka själv. Ops! Det var en liten parantes. Tillbaka till spelen jag fick, det var bl.a. Quake (1996) och Tomb Raider I (1996). Jag blev helt såld! Speciellt Tomb Raider med sin fantastiska huvudrollsinnehavarinna Lara Croft. Jag har spelat igenom samtliga Tomb Raider spel och haft kolossalt roligt under tiden. Lara är en kvinna med extraordinära talanger som ständig reser jorden runt på jakt i strapatsrika försök att spåra åldrade, hemliga, väl gömda artefakter och andra knepigheter. Hon konfronteras med en mängd olika elaka skurkar och monster. Hon utsätter sig för många faror både på land, i vatten och i luften. Djur attackerar henne liksom ondsinta människor. Hon löser gåtor och pussel, hon tvingas ständigt dra fram sina skjutvapen, hon hoppar över, kryper under saker, hon dyker, simmar och svingar sig över den ena farligheten efter den andra. Hon blåser undan luggen och vickar på höfterna, hon är cool och svettas mycket lite under alla dessa strapatser.
En liten spel-lista är nu på sin plats:
Ni kan följa länkarna ovan och läsa mera om spelen och Lara Croft. Den sista speltiteln, "Underworld", har inte släppts ännu. Den kommer att finnas i handeln fr.o.m. November månad i år. Gissa om jag längtar efter DET ospelade spelet??

Det kan kanske tyckas barnsligt, omoget och fjantigt att en vuxen kvinna sitter och spelar dataspel men jag (även om jag kanske borde skämmas) kan inte sluta fascineras av det. Det ger mig en fantastisk avkoppling och är en total motpol till mitt arbete. När jag sitter vid datorn så glömmer jag en jobbig arbetsdag och jag blir glad och avkopplad.
Sån är jag och det står jag för, faktiskt!!

1 kommentar:

Namn: Eva sa...

Du är ju Laura Croft personifierad!!!Intressant läsning!