8 september 2008

Uppsamlingsheat...

Insåg idag att jag har flera saker som måste följas upp i bloggen.


  • Om vi börjar med namntävlingen så har "kansliet" bestämt att båten kommer att döpas till BIGGE. Det innebär att min käre svåger Ove vann! Grattis Ove, du har vunnit en middag på landet. Vi får väl hitta en tid som passar oss alla.
  • Kommer ni ihåg att jag skrev om paradisäppelträdet som jag löpt amok på? Jag har löst problemet med de stora och höga grenarna genom att helt enkelt ringa en firma som är specialister på beskärning av fruktträd.
  • Har glömt att berätta om kick´n box passet. Det var jättekul och jag ser fram emot en ny omgång på onsdag. Skall lägga ned mycket energi på att få in rätt teknik för om jag behärskar den så tror jag att jag kommer att bli en ny "Paolo Roberto".
  • Vidskepligheten, jag lägger aldrig nycklar på bordet, = otur. Jag spottar efter svarta katter, = otur. Går aldrig under stegar, = otur. Långt bak i huvudet hör jag fortfarande mammas röst som säger: "du skall inte sjunga morgonen då får du gråta innan kvällen". De orden hörde jag nästan varje morgon under min barndom och det har delvis inneburit att jag fortfarande avbryter min egen skönsång på morgonen. Mer får ni inte veta!

Avslutningsvis kan jag berätta att vi idag varit på svampkurs. Tre timmar teori varvat med "levande" svampar som vi skulle artbestämma, eller vad det heter. Kul! Vi var 11 deltagare plus ledaren. Vi skrev, luktade, "rev", bröt, njöt, suktade och grimaserade åt alla de olika svampar han plockade fram. Vi har ytterligare 3 tillfällen på kursen och nästa gång skall vi träffas ute i det gröna för att leta och plocka svamp som sen skall skärskådas av vår förnämlige ledare, Arne G. Jag hoppas på att jag efter denna kurs skall kunna hitta riktiga kantareller och inte komma hemdragandes med korgar fyllda av falska kantareller, vilket har hänt tidigare i mitt liv.

Fotot är hämtat från tidningen Norra Skåne idag och mannen på fotot är vår kursledare Arne Gustavsson.

1 kommentar:

Kerstin sa...

Kära Pia!
Var nu uppmärksam på svampkursen,
så ni överlever första svamprätten.
Ser fram emot båtdopet!
Kram Kerstin(BIGGE)